Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (2024)

Engage NY Eureka Math 4th Grade Module 4 Lesson 7 Answer Key

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Practice Sheet Answer Key

Figure 1
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (1)
Answer:
The angle WYX would be 60° or above but less 90° and the angle is called an acute angle.

Explanation:
Here, the angle <WYX would be an acute angle. As In the above image, we can see that the angle is less than 90°. So the angle would be 60° or above but less 90° and the angle is called an acute angle.

Figure 2
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (2)
Answer:
The angle CAB would be 60° or above but less 90° and the angle is called an acute angle.

Explanation:
Here, the angle <CAB would be an acute angle. As In the above image, we can see that the angle is less than 90°. So the angle would be 60° or above but less 90° and the angle is called an acute angle.

Figure 3
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (3)
Answer:
The above angle DEF is 120°.

Explanation:
By measuring the angle DEF with a protractor we will get the angle as 120° and it is an obtuse angle as the angle is greater than 90°.

Figure 4
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (4)
Answer:
The above angle QRS is 120°.

Explanation:
By measuring the angle QRS with a protractor we will get the angle as 120° and it is an obtuse angle as the angle is greater than 90°.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Problem Set Answer Key

Construct angles that measure the given number of degrees. For Problems 1–4, use the ray shown as one of the rays of the angle with its endpoint as the vertex of the angle. Draw an arc to indicate the angle that was measured.

Question 1.
30°
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (5)
Answer:
The 30° angle is an acute angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 30° angle using a protractor and it is an acute angle as the angle is less than 90°. The below image represents the 30° angle.
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (6)

Question 2.
65°
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (7)
Answer:
The 65° angle is an acute angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 65° angle using a protractor and it is an acute angle as the angle is less than 90°. The below image represents the 65° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (8)

Question 3.
115°
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (9)
Answer:
The 115° angle is an obtuse angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 115° angle using a protractor and it is an obtuse angle as the angle is greater than 90°. The below image represents the 115° angle.
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (10)

Question 4.
135°
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (11)
Answer:
The 135° angle is an obtuse angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 135° angle using a protractor and it is an obtuse angle as the angle is greater than 90°. The below image represents the 135° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (12)

Question 5.

Answer:
The 5° angle is an acute angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 5° angle using a protractor and it is an acute angle as the angle is less than 90°. The below image represents the 5° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (13)

Question 6.
175°
Answer:
The 175° angle is an obtuse angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 175° angle using a protractor and it is an obtuse angle as the angle is greater than 90°. The below image represents the 175° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (14)

Question 7.
27°
Answer:
The 5° angle is an acute angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 5° angle using a protractor and it is an acute angle as the angle is less than 90°. The below image represents the 5° angle.
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (15)

Question 8.
117°
Answer:
The 117° angle is an obtuse angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 117° angle using a protractor and it is an obtuse angle as the angle is greater than 90°. The below image represents the 117° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (16)

Question 9.
48°
Answer:
The 48° angle is an acute angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 48° angle using a protractor and it is an acute angle as the angle is less than 90°. The below image represents the 48° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (17)

Question 10.
132°
Answer:
The 132° angle is an obtuse angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 132° angle using a protractor and it is an obtuse angle as the angle is greater than 90°. The below image represents the 132° angle.
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (18)

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Exit Ticket Answer Key

Construct angles that measure the given number of degrees. Draw an arc to indicate the angle that was measured.

Question 1.
75°
Answer:
The 75° angle is an acute angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 75° angle using a protractor and it is an acute angle as the angle is less than 90°. The below image represents the 75° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (19)

Question 2.
105°
Answer:
The 105° angle is an obtuse angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 105° angle using a protractor and it is an obtuse angle as the angle is greater than 90°. The below image represents the 105° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (20)

Question 3.
81°
Answer:
The 81° angle is an acute angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 81° angle using a protractor and it is an acute angle as the angle is less than 90°. The below image represents the 81° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (21)

Question 4.
99°
Answer:
The 99° angle is an obtuse angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 99° angle using a protractor and it is an obtuse angle as the angle is greater than 90°. The below image represents the 99° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (22)

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Homework Answer Key

Construct angles that measure the given number of degrees. For Problems 1–4, use the ray shown as one of the rays of the angle with its endpoint as the vertex of the angle. Draw an arc to indicate the angle that was measured.

Question 1.
25°
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (23)
Answer:
The 25° angle is an acute angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 25° angle using a protractor and it is an acute angle as the angle is less than 90°. The below image represents the 25° angle.
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (24)

Question 2.
85°
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (25)
Answer:
The 85° angle is an acute angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 85° angle using a protractor and it is an acute angle as the angle is less than 90°. The below image represents the 85° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (26)

Question 3.
140°
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (27)
Answer:
The 140° angle is an obtuse angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 140° angle using a protractor and it is an obtuse angle as the angle is greater than 90°. The below image represents the 140° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (28)

Question 4.
83°
Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (29)
Answer:
The 83° angle is an acute angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 83° angle using a protractor and it is an acute angle as the angle is less than 90°. The below image represents the 83° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (30)

Question 5.
108°
Answer:
The 108° angle is an obtuse angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 108° angle using a protractor and it is an obtuse angle as the angle is greater than 90°. The below image represents the 108° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (31)

Question 6.
72°
Answer:
The 72° angle is an acute angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 72° angle using a protractor and it is an acute angle as the angle is less than 90°. The below image represents the 72° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (32)

Question 7.
25°
Answer:
The 25° angle is an acute angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 25° angle using a protractor and it is an acute angle as the angle is less than 90°. The below image represents the 25° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (33)

Question 8.
155°
Answer:
The 155° angle is an obtuse angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 155° angle using a protractor and it is an obtuse angle as the angle is greater than 90°. The below image represents the 155° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (34)

Question 9.
45°
Answer:
The 45° angle is an acute angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 45° angle using a protractor and it is an acute angle as the angle is less than 90°. The below image represents the 45° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (35)

Question 10.
135°
Answer:
The 135° angle is an obtuse angle.

Explanation:
Here, we have constructed a 135° angle using a protractor and it is an obtuse angle as the angle is greater than 90°. The below image represents the 135° angle.

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (36)

Eureka Math Grade 4 Module 4 Lesson 7 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 5427

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.